Ένα νέο εργαλείο εταιρικής επικοινωνίας αξιοποιεί πλέον το τμήμα γραφικών τεχνών της Xerox Hellas στην προσπάθεια του για την πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών της αγοράς. Πρόκειται για το xero-x-graphic, ένα εξειδικευμένο newsletter που ανέπτυξε ο Γιάννης Π. Τριανταφύλλου (ΤΟ ΑΤΟΜΟ Consulting Services) σε συνεργασία με την ομάδα μάρκετινγκ ψηφιακών συστημάτων γραφικών τεχνών της Xerox Hellas.

«Η πρόταση μας και απόφαση της διοίκησης της XEROX ήταν να χτίσουμε ένα επικοινωνιακό εργαλείο με έμφαση στο περιεχόμενο, να ξεπεράσουμε τον σκόπελο του να φτιάξουμε ένα ακόμα διαφημιστικό newsletter, να μιλήσουμε διαφορετικά στην αγορά, να δώσουμε ένα εργαλείο πληροφόρησης και –ταυτόχρονα- μια αφετηρία συζήτησης για την ψηφιακή τεχνολογία εκτύπωσης και τις εφαρμογές της. Πιστεύω ότι το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, με περισσότερο δημοσιογραφική γραφή κειμένων, θεματολογία εμπλουτισμένη με τάσεις της αγοράς και θέματα τεχνολογίας και ενεργή σύνδεση με το web site της Xerox ώστε οι αναγνώστες να μπορέσουν να αντλήσουν περαιτέρω πληροφορία ή να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για αυτά. Η πρώτη έκδοση αντανακλά την ομαδική δουλειά που έγινε και το γεγονός ότι η ομάδα μάρκετινγκ αγκάλιασε από την αρχή το εγχείρημα», σχολίασε ο κ. Γιάννης Π. Τριανταφύλλου, σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης ειδικευμένος στην αγορά των γραφικών τεχνών.

Παρουσιάζοντας το xero-x-graphic, η ομάδα γραφικών τεχνών της Xerox Hellas αναφέρει στο συνοδευτικό σημείωμα της πρώτης έκδοσης:

«Στις σελίδες του θα σας ενημερώνουμε για όλα όσα επηρεάζουν το σήμερα και το αύριο της αγοράς μας, θα συζητούμε τάσεις, θα προτείνουμε νέες εφαρμογές και ολοκληρωμένες προτάσεις, θα βλέπουμε τεχνολογίες και δυνατότητες παραγωγής. Στόχος μας να σας βοηθήσουμε με ένα ακόμα «εργαλείο» να παράγετε περισσότερες και καλύτερες ψηφιακά τυπωμένες «σελίδες», βελτιώνοντας έτσι την εικόνα και την κερδοφορία της εταιρείας σας».

Το newsletter αποστέλλεται μέσω e-mail σε επαγγελματίες γραφικών τεχνών που είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων της Xerox Hellas. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να εγγραφούν επικοινωνόντας είτε με το τμήμα γραφικών τεχνών της XEROX Hellas στο 2109307000 (κ. Χάρης Τράμπας) ή στο e-mail grc-graphicarts@xerox.com είτε με τους συνεργάτες της εταιρείας.

Η πρώτη έκδοση του xero-x-graphic κυκλοφόρησε στα μέσα Ιουνίου 2010, η επόμενη θα κυκλοφορήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου 2010. Όσοι θέλετε να δείτε και να κατεβάσετε σε pdf την πρώτη έκδοση, μπορείτε από την σελίδα μου στο Scribd ή από εδώ.

Xero-x-graphic newsletter [001]