«Ωραίες ιστορίες, ιδέες, άνθρωποι, πολλή διάθεση και αγωνία για το αύριο. Πώς, όμως, όλα αυτά μετατρέπονται σε πράξη για να βγούμε από την κρίση;», αναρωτιόταν τις προάλλες μια φίλη μετά από μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την κρίση που γεννά ιδέες επιχειρηματικότητας.

Η έννοια του επιχειρείν είναι σχετικά απλή. Επιχειρείν σημαίνει όραμα, όρεξη, ρίσκο, αποφάσεις! Αυτά είναι το «περιεχόμενο» του επιχειρείν, ο ίδιος ο εαυτός του επιχειρηματία! Όλα τα άλλα, ταλέντα, δεξιότητες, γνώσεις, είτε τα αποκτάς εκπαιδευόμενος είτε τα βρίσκεις, υπάρχουν εν αφθονία σε κάθε αγορά, όσο μεγάλη ή μικρή και αν είναι, όσο κορεσμένη ή ακόρεστη…

Το δικό σου «περιεχόμενο», ο επιχειρηματίας εαυτός σου, είναι που κάθε φορά λείπει και πρέπει να προστεθεί για να υπάρξει επιχειρηματική προσπάθεια. Και το περιεχόμενο αυτό -ας το ξαναπούμε- δεν είναι τίποτε άλλο παρά «όραμα» για να παρακινήσει τον κόσμο, «όρεξη» για δουλειά και δημιουργία, «ρίσκο» ως απαραίτητο καύσιμο για την ανάπτυξη και «αποφάσεις», αναγκαίος καταλύτης για να ξεπερνιόνται τα εμπόδια και να υπάρχει πρόοδος.

Και είναι αυτό το «περιεχόμενο» που θα δώσει το έναυσμα ώστε από τα «Όχι» και τα «Ίσως» να περάσουμε στο «Ναι!» και όλες οι καταπληκτικές ιδέες που υπάρχουν στο μυαλό σου να διεκδικήσουν τη δική τους αγορά.

* Θα χαρούμε να οργανώσουμε μια συνάντηση μαζί σας, να αναλύσουμε την ιδέα σας, να συζητήσουμε τις εταιρικές σας λειτουργίες και να σας προτείνουμε τρόπους να είναι αποτελεσματική η εμπορική σας λειτουργία και η επαφή σας με τους πελάτες σας. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 6937 252420 ή να στείλετε e-mail στο toatomo@gmail.com