Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης, για δάνεια ύψους από 10.000 ως και 30.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου σε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις (δηλαδή ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, θαλάσσιος τουρισμός κλπ) αλλά και επιχειρήσεις εστίασης σε νησιωτικές περιοχές.

Οι πόροι για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενώ το όλο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη γ.γ. Δημόσιων Επενδύσεων και το ΕΤΕΑΝ.

Το επιτόκιο των δανείων που θα δοθούν σε επιχειρήσεις που βρίσκονται ή που εδρεύουν σε νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους θα είναι μηδενικό, ενώ τα δάνεια μπορούν να αξιοποιηθούν για επενδυτικές και λειτουργικές δαπάνες (όπως ανανέωση εξοπλισμού), διαμόρφωση χώρων ή ακόμα και για την προώθηση τοπικών προϊόντων.

Τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 15 Μαρτίου. Και στο πρόγραμμα αυτό το γραφείο μας θα συνεργαστεί με την εταιρεία συμβούλων Ependysis. Για περισσότερες πληροφοριες μπορείτε να παρακολουθείτε το site μας www.toatomo.info και τις σελίδες μας στο Facebook και το Linkedin, εναλλακτικα στείλτε μας τα στοιχεία επικοινωνίας σας ώστε να συζητήσουμε άμεσα το ενδιαφέρον σας.