Ενώ υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του search marketing και του social media marketing, με το καθένα να έχει τα πλεονεκτήματά του, και τα δύο είναι απαραίτητα στο μάρκετινγκ σήμερα. Ενδιαφέρον δε είναι πως η δύναμη τους αυξάνεται εκθετικά όταν χρησιμοποιούνται από κοινού. Τι είναι όμως καλύτερο και για ποιούς συγκεκριμένους στόχους; Η MDG Advertising δημιούργησε ένα διαφωτιστικό infographic όπου συγκρίνονται μεν τα social media και το search marketing αλλά και αναδεικνύεται η συλλογική τους δύναμη,

Η σύγκριση social media και search marketing είναι, ανάλογα με το αντικείμενο, υπέρ της μίας ή της άλλης τακτικής. Για παράδειγμα, το lead generation επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω των υψηλής θέασης και χαμηλού κόστους μεθόδων του search marketing. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν οι επαγγελματίες τόσο του B2C όσο και του B2B marketing. Το να χτίσεις όμως την αναγνωρισιμότητα του εμπορικού σου σήματος προϋποθέτει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση marketing, με την αυξημένη παρουσία να είναι το κύριο ζητούμενο. Εδώ, οι άνθρωποι του marketing συμφωνούν πως τα social media είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο.

Όταν πρόκειται για την μεγιστοποίηση της προβολής των τοπικών επιχειρήσεων, οι καταναλωτές βασίζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε μηχανές αναζήτησης, κάτι που ισχύει για όλα τα είδη των τοπικών επιχειρήσεων, από επαγγελματικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών έως εστιατόρια και μπαρ. Οι περισσότεροι όμως προτιμούν τα social media όταν ο στόχος είναι η διαδραστικότητα. Τα social media καλλιεργούν ένα συνεχή online διάλογο που δημιουργεί μια πραγματική αίσθηση σύνδεσης με την εταιρεία.

Πλέον όμως οι marketers συνειδητοποιούν ότι ο συνδυασμός των δύο εργαλείων μπορεί να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα, καθώς τα όρια μεταξύ social media και search marketing γίνονται όλο και πιό ασαφή, με τα social media να προσθέτουν χαρακτηριστικά αναζήτησης και τις μηχανές αναζήτησης να λανσάρουν social συνιστώσες.

Οι επαγγελματικές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής εργασίας, προϊόν επαγγελματιών. Μπορούμε να το συζητήσουμε και να σας το αποδείξουμε με τις προτάσεις μας. Αρκεί μια συνάντηση μαζί σας, να γνωρίσουμε την εταιρεία σας και να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε τρόπους να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές οι δομές και λειτουργίες marketing και η επαφή σας με τους πελάτες σας. Μπορείτε να καλέσετε στα 2114017918 και 6937252420 ή να στείλετε e-mail στο ytriantafyllou@toatomo.info