Μια επιχείρηση χρειάζεται ώθηση για να στηριχτεί. Και για να υπάρχει ώθηση, η ανάπτυξη είναι απαραίτητη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε την ανάπτυξη της επιχείρησης σας. Για παράδειγμα διαφημίσεις,, προωθητικές ενέργειες, προσφορές, εκπτώσεις και δώρα. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων για να λειτουργήσουν όλα αυτά.

Για να δώσετε στην επιχείρησή σας πραγματική ώθηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους τρόπους, με το internet να αποτελεί πλέον μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική πρόταση, καθώς έχει ήδη οδηγήσει τις αγορές προϊόντων και τις συναφείς υπηρεσίες σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, με τους καταναλωτές να έχουν πλέον πρόσβαση σε περισσότερες από κάθε άλλη φορά επιλογές για να κάνουν τα ψώνια τους. Το internet αποτελεί επίσης για τις μικρές επιχειρήσεις ένα ιδανικό μέσο για να μάθει ο κόσμος την ύπαρξη τους και, σε συνδυασμό με τα social media, να δημιουργήσει καταναλωτές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς λοιπόν, σκεφτήκαμε να συνοψίσουμε μερικές απλές συμβουλές για να αναδείξετε την επιχείρησή σας με τη χρήση εργαλείων onine marketing και social media marketing. Ένα αντίο στο χθες και ένα καλωσόρισμα στο αύριο.

Προσωποποιείστε το προϊόν σας. Στο internet δεν ισχύει το «one size fits all». Σκεφτείτε τα δημογραφικά στοιχεία και το προφίλ του κοινού-στόχου σας και παρουσιάστε αναλόγως την επιχείρησή σας. Κάντε την επικοινωνία σας προσωπική, κρατήστε την απλή και μοιραστείτε πληροφορίες που το κοινόι σας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Δουλέψτε πάνω στην ιστοσελίδα σας. Ο μέσος πελάτης δεν πρόκειται να αρκεστεί στον λόγο σας ότι το προϊόν σας είναι καταπληκτικό, το πιθανότερο είναι πως θα αναζητήσει να μάθει περισσότερα. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο στην ιστοσελίδα σας, κάντε τη φιλική σε αυτόν που φτάνει εκεί, και βεβαιωθείτε ότι κάθε επίσκεψη μπορεί να μετατραπεί σε πώληση.

Να είστε ειλικρινείς. Μην υπόσχεστε κάτι και παραδίδετε κάτι άλλο. Τα νέα, ειδικά τα άσχημα, ταξιδεύουν γρήγορα online και σίγουρα θα τα βρείτε μπροστά σας ξανά και ξανά.

«Συνδέστε τις τελείες». Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως τα sites, τα blogs και οι σελίδες σας στα social media είναι μια επέκταση της επιχείρησής σας και όχι ανεξάρτητες οντότητες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξυπηρετούν τους στόχους της επιχείρησής σας, όποιοι και αν είναι αυτοί, και σε αυτό πρέπει να είστε σχολαστικοί.

Χτίστε αίσθημα προσμονής. Το να δώσετε κάποιες λίγες πληροφορίες για τα προϊόντα σας πριν την παρουσίαση τους, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να κερδίσετε τους ανθρώπους.
Αρκεί αυτό που θα τους δώσετε να είναι αληθινό και να επιβεβαιωθεί.

Χρησιμοποιείστε κάθε πρόσφορο μέσο. Όχι μόνο κείμενο και εικόνα. Προσθέστε βίντεο, μουσική και τεχνολογία, κάντε μια διαδραστική παρουσίαση όπου θα συμμετέχει το κοινό σας και το ενδιαφέρον τους θα παραμένει αμείωτο.

Ελάτε σε επαφή με το ακροατήριό σας. Χρησιμοποιήστε τα social media για να πάρετε πληροφορίες και να απαντήσετε σε απορίες, παράπονα και προτάσεις.

Μοιραστείτε. Οι πελάτες σας πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν αξία. Δεν είναι αρκετό να πάρετε τα σχόλιά τους και στη συνέχεια να τους απαντήσετε, εξετάστε πως μπορείτε να τους προσφέρετε νέες υπηρεσίες και επιπλέον οφέλη. Αυτό, τελικά, θα δημιουργήσει περισσότερους πελάτες.

Παρακολουθήστε και μετρήστε. Τα σχέδιά σας δουλεύουν και η επιχείρησή σας ανεβαίνει. Μπράβο! Για να συνεχίσει όμως αυτή η πρόοδος πρέπει να παρακολουθείτε διαρκώς και να μετράτε πόση δουλειά σας φέρνουν αυτά που κάνατε και πως μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με καλύτερο τρόπο. Και δε μιλάμε μόνο για τους «θαυμαστές» της εταιρείας σας, μιλάμε και για τις πωλήσεις σας. Κάτι ακόμα: όταν έχετε αρνητικές κριτικές (γιατί θα έχετε!) φροντίστε να απαντήσετε και να λύσετε το θέμα άμεσα, για να αποφύγετε το κακό όνομα και την ενδεχόμενη απώλεια πωλήσεων.

Οι επαγγελματικές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής εργασίας, προϊόν επαγγελματιών. Μπορούμε να το συζητήσουμε και να σας το αποδείξουμε με τις προτάσεις μας. Αρκεί μια συνάντηση μαζί σας, να γνωρίσουμε την εταιρεία σας και να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε τρόπους να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές οι δομές και λειτουργίες marketing και η επαφή σας με τους πελάτες σας. Μπορείτε να καλέσετε στα 2114017918 και 6937252420 ή να στείλετε e-mail στο ytriantafyllou@toatomo.info