Όλοι οι θρύλοι της νέας επιχειρηματικής γενιάς όπως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, η Μαρίζα Μάγιερ, ο Λάρι Πέιτζ έχουν κάτι κοινό που συνήθως παραμένει άγνωστο κάτω από την εκτυφλωτική λάμψη της δημόσιας εικόνας. Πρόκειται για επτά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους που αποκαλύπτει ο Στιβ Τόμπακ σύμβουλος μάναντζμεντ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με αρκετούς από αυτούς.

Όλοι τους έχουν μια συγκεκριμένη μέθοδο. Είναι περίεργο αλλά καθένας τους έχει τον δικό του τρόπο να σκέφτεται και να παίρνει αποφάσεις. Είναι προσανατολισμένοι σε μια συγκεκριμένη μέθοδο, γεγονός που συχνά αγνοούν και οι ίδιοι. Επίσης δεν θέλουν κανέναν να ανακατεύεται όταν βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία.

Εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Φαίνεται ότι έχουν περάσει όλη τη ζωή τους απορροφημένοι στον εαυτό τους και αυτάρκεις, έτσι έχουν εξαιρετική αυτοπεποίθηση όταν πρόκειται να εμπιστευτούν τη διαίσθησή τους και να ακολουθήσουν οτιδήποτε τους εμπνέει. Θα ακούσουν τους άλλους -λίγους έμπιστους- αλλά στο τέλος αυτοί θα αποφασίσουν.

Αυτό που κάνουν, το κάνουν με πάθος. Γι’ αυτό ακριβώς το κάνουν. Είτε φτιάχνουν κάποιο λογισμικό ή εφευρίσκουν το επόμενο δημοφιλές γκάτζετ, το κάνουν με αγάπη. Τους εμπνέει, τους κάνει να αισθάνονται ασφάλεια και άνεση. Τους ελκύει σαν πανίσχυρος μαγνήτης. Και δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα προτιμούσαν να κάνουν. Τίποτε.

Αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα. Μπορούν να αφομοιώσουν δεδομένα, να αντιληφθούν μια κατάσταση, ή να συλλάβουν σε δευτερόλεπτα κάτι που άλλοι θέλουν δύο ώρες για να καταλάβουν. Είναι ασυνήθιστα έξυπνοι.

Είναι γεννημένοι για να λύνουν προβλήματα. Γι’ αυτούς η επίλυση προβλημάτων είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ζουν γι’ αυτό και είναι οι καλύτεροι σε αυτό. Μόλις αντιληφθούν ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα απολαμβάνουν να βάζουν το μυαλό τους, την έμπνευσή τους και την παρατηρητικότητά τους για να βρουν τη σωστή λύση.

Έχουν κάτι να αποδείξουν. Συνήθως δεν είναι σαφές σε ποιον χρειάζονται να αποδείξουν κάτι αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Όλοι τους έχουν μια ασίγαστη ανάγκη να κατορθώσουν πράγματα, να κάνουν μεγάλα πράγματα. Αυτό τους εμπνέει και τους παρακινεί.

Δουλεύουν ακατάπαυστα. Η δουλειά τους είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια τους η ζωή. Αυτό είναι φυσικό επακόλουθο αν σκεφτεί κανείς πόσο παθιασμένοι είναι γι’αυτό που κάνουν και πόσο ενθουσιασμένοι είναι για να επιτύχουν μεγάλα πράγματα.

Τέλος, υπογραμμίζει ο Τόμπακ, αν τύχει να συνεργαστείς με έναν από αυτούς, το χειρότερο που μπορεί να κάνεις είναι να αισθανθείς δέος. Γενικά δεν συμπαθούν τους “γεσμεν” και είναι ανυπόμονοι με αυτούς που δεν έχουν κάτι σημαντικό να προσφέρουν. Σε έχουν στον περιβάλλον τους για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Κάνε αυτό που κάνεις όσο καλύτερα γίνεται και να είσαι ευθύς μαζί τους.

Πηγή: emea.gr