Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start-up Association – www.hellenicstartups.gr) με την ενεργό υποστήριξη της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών προχωρά στη διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ευρώπη της Entrepreneur Week Greece (Αθήνα, 23-25 Φεβρουαρίου 2012) σε συνεργασία με τον Αμερικανικό οργανισμό Entrepreneur Week, μετά από σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που προέκυψε από τη συνεργασία στελεχών των Οργανισμών μας στο πλαίσιο του G20 Youth Summit και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Το Entrepreneur Week Foundation δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων επιχειρηματιών στις ΗΠΑ που έχοντας συνειδητοποιήσει πως η ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος εξόδου από τη διεθνή οικονομική κρίση δημιουργούν ένα παγκόσμιο κίνημα προώθησής της και προαγωγής της συνεργασίας μεταξύ των νέων επιχειρηματιών σε διεθνές επίπεδο. Μετά τη μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη, σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ και στο Σαντιάγκο της Χιλής, η Entrepreneur Week Greece θα είναι η πρώτη που οργανώνεται στην Ευρώπη ενώ θα ακολουθήσει τον Μάιο αντίστοιχη οργάνωση στις Βρυξέλλες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα επιχειρηματικότητας και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών καθώς και η δικτύωση μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και ΗΠΑ, με έμφαση στη νέα & καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόσο σε επίπεδο επενδυτικών ευκαιριών όσο και σε προώθηση εμπορικών συναλλαγών.

Η περίοδος πραγματοποίησης της Entrepreneur Week Greece, από 23 έως 25 Φεβρουαρίου, προσφέρει τόσο πολύ σημαντικό ουσιαστικό όσο και ακόμα σημαντικότερο συμβολικό περιεχόμενο. Θέλουμε να αναδείξουμε πως πέρα από την Ελλάδα της κρίσης και της διαφθοράς, υπάρχει και η Ελλάδα της Δημιουργίας και, γιατί όχι, στοχεύουμε να εκμεταλλευτούμε την τεράστια διεθνή δημοσιότητας της «Ελληνικής κρίσης» για να φτάσει σε όλον τον κόσμο το μήνυμά μας για αυτήν την Ελλάδα που εργάζεται σκληρά και δημιουργεί σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η Entrepreneur Week Greece θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις που θα διεξαχθούν στην Αθήνα, στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του ΕΒΕΑ (εκ των χορηγών της διοργάνωσης):
1. Τη δημιουργία των Hellenic Angels, του πρώτου Business Angels Network στην Ελλάδα στοχεύοντας στην οργάνωση και ενίσχυση της ιδιωτικής χρηματοδότησης καινοτομίας. Μπορείτε να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε στη σχετική εκδήλωση εδώ.

2. Συνέδριο με ανοιχτή συζήτηση για το πως η επιχειρηματικότητα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα και την Ευρώπη από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους παρακάτω κλάδους της οικονομίας που θεωρούμε πως η γεωοικονομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας προσφέρουν δυνατότητες ταχείας και υγιούς ανάπτυξης:

  • Πολιτισμός – τουρισμός
  • Αγροτική οικονομία – γαστρονομία
  • Ενέργεια – ανανεώσιμες πηγές
  • Υψηλή τεχνολογία
  • Μεταφορές – ναυτιλία

Μπορείτε να εγγραφείτε και να συμμετάσχετε στο συνέδριο εδώ

3. Forum επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ της Αμερικάνικης αποστολής και Ελλήνων επιχειρηματιών, στο οποίο παίρνουν μέρος αποστολές από τη Σαουδική Αραβία, τη Ρωσία, τη Σερβία και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Ιταλία. Μπορείτε να εγγραφείτε στις επιχειρηματικές συναντήσεις εδώ.

Οι διεθνείς αποστολές στην Entrepreneur Week Greece εκπροσωπούν πολύ σημαντικούς οργανισμούς όπως τους ακόλουθους:

Ο Γιάννης Π. Τριανταφύλλου και οι συνεργάτες του γραφείου του [ΤΟΑΤΟΜΟ Consulting Services] υποστηρίζουν τη διοργάνωση και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ευκαιρία λοιπόν να γνωριστούμε και να συζητήσουμε τις ανάγκες μάρκετινγκ της εταιρείας σας και τις προοπτικές ανάπτυξης της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τομείς όπου μπορούμε να αποτελέσουμε σύμβουλο και συνεργάτη κάθε νέου επιχειρηματία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6937252420 και στο ytriantafyllou@gmail.com

_____________
Σχετικά με την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (www.hellenicstartups.gr | www.twitter.com/HellenicStartup | www.facebook.com/Hellenicstartups)

Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start-up Association) είναι μια συλλογική πρωτοβουλία που γεννήθηκε μέσα από την αγωνία των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, ως έκφραση εφαρμοσμένης δημιουργικότητας, η οποία θα έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: Θα είναι νέα ως δραστηριότητα, θα είναι καινοτόμος και θα προσβλέπει σε ταχεία ανάπτυξη.

Τα μέλη της ΕΕΝΕ θεωρούν πως το ηλικιακό κριτήριο για την επιχειρηματικότητα είναι παρωχημένο και συντηρητικό. Κρίνουν πως αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι η μαζική δημιουργία νέων επιχειρήσεων, νέων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα είναι καινοτόμες και θα αναπτυχθούν γρήγορα & βιώσιμα, δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμα, τα μέλη της ΕΕΝΕ θεωρούν πως η επιχειρηματικότητα οφείλει να αποτελεί μια έννοια – κτήμα όλης της κοινωνίας, μια στάση ζωής που θα γίνει μαζική, καθολική κοινωνική επιλογή και όχι προνόμιο λίγων & εκλεκτών. Τέλος, αντιλαμβάνονται πως η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται εχθρική στην επιχειρηματικότητα σε μεγάλο βαθμό επειδή πλήθος προβαλλόμενων «επιτυχιών» δεν βασίστηκαν σε υγιείς, ηθικές βάσεις.

Σκοπός της ΕΕΝΕ είναι πρώτα και κύρια η διάδοση της νέας αυτής αντίληψης για την επιχειρηματικότητα και η έναρξη μιας «δημιουργικής επανάστασης» στην ελληνική οικονομία. Στη συνέχεια η ΕΕΝΕ σκοπεύει να συνεισφέρει σε δυο βασικότατα ζητήματα / εμπόδια για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στη χώρα που είναι η πρόσβαση σε χρηματοδότηση υψηλού ρίσκου και η προώθηση της εξωστρέφειας. Τέλος, η ΕΕΝΕ σκοπεύει να προχωρήσει σε παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τα μέλη της ώστε να ενισχύσει τις δυνατότητές τους στη χάραξη βιώσιμων επιχειρηματικών στρατηγικών.