Η επιτυχία στην αγορά, χρειάζεται πάντα ένα έξυπνο σχέδιο μάρκετινγκ. Ένα σωστό σχέδιο που θα διευκολύνει την προσαρμογή σας στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, θα ενισχύσει την αναζήτηση νέων αγορών, θα υποστηρίξει το λανσάρισμα νέων προϊόντων, θα βοηθήσει να παρουσιάσετε σωστά και έγκαιρα τη λύση σας. Γιατί, συνήθως, η ανάγκη ενός τέτοιου σχεδίου προκύπτει σήμερα και πρέπει να παραδοθεί χθες. Για να μπορέσετε λοιπόν να ανταποκριθείτε σε αυτό το ρυθμό, μην ξεχνάτε ότι ένα σχέδιο μάρκετινγκ πρέπει να περιέχει απαντήσεις στις παρακάτω βασικές ανάγκες, απαιτήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία σας. Πρέπει δηλαδή:

1. Να αξιολογήσετε την αγορά και να εκτιμήσετε το επιχειρηματικό περιβάλλον σας,συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνισμού σας.
2. Να στοχεύσετε τους πελάτες σας εστιάζοντας σε αυτούς με τις περισσότερες πιθανότητες να επωφεληθούν και να αγοράσουν αυτό που προσφέρετε.
3. Να ορίσετε σαφείς στόχους που να συνδέονται άμεσα με τις στρατηγικές επιδιώξεις της εταιρείας σας και τα ελάχιστα όρια της.
4. Να καθορίσετε έναν προϋπολογισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σχεδίου σας και να ταιριάζει με τους στόχους και τους πόρους της εταιρείας σας.
5. Να έχετε ξεκάθαρη τοποθέτηση στην αγορά και να κάνετε σαφή τα πλεονεκτήματα που κάνουν το προϊόν σας ξεχωριστό, ώστε μετά να το προσαρμόσετε για να συμβαδίζει με τις ανάγκες του κοινού-στόχου σας.
6. Να δημιουργήσετε τα βασικά μηνύματα που θα απευθύνετε στους πελάτες σας για να τους παρακινήσετε σε «δράση».
7. Να επιλέξετε τα μέσα επικοινωνίας που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τη μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού σας, στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας.
8. Να ορίσετε το πως θα μετράτε τις επιδόσεις και την πρόοδο των ενεργειών σας και να προσδιορίσετε τους τομείς όπου πιθανόν θα υπάρξουν προβλήματα και θα πρέπει να σας απασχολήσουν ξεχωριστά.

Μπορεί όλα αυτά να σας φαίνονται «βουνό», είναι όμως και απλά και απαραίτητα. Είναι δε σημαντικό να αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις και τις εμπειρίες του επιχειρηματία και των βασικών συνεργατών του για να είναι δυνατή η ομαλή υλοποίηση και η διαρκής επικαιροποίηση τους. Γιατί το σχέδιο μάρκετινγκ μιας εταιρείας είναι ένα ζωντανό κομμάτι της, που εξελίσσεται και διαμορφώνεται καθημερινά.

* Θα χαρούμε να οργανώσουμε μια συνάντηση μαζί σας, να γνωρίσουμε την εταιρεία σας και να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε τρόπους να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές οι δομές και λειτουργίες marketing και η επαφή σας με τους πελάτες σας. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 6937 252420 ή να στείλετε e-mail στοtoatomo@gmail.com