Βρέθηκα μπροστά στο δίλλημα αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες , ερώτημα που αφορουσε κάποια non-profit εγχειρήματα αλλά και επαγγελματικά projects. Δύο πολύ σημαντικές αναλύσεις ωθησαν τους συνεργάτες μου και εμένα, να το σκεφτούμε πολύ, καθώς δεν υπάρχουν απόλυτές αλήθειες.

Η ανάλυση αυτή του Jeff Jarvis εξηγεί γιατί το τυπωμένο βιβλίο, με θέμα ιδέες ή επιστημονικά θέματα, έχει ακόμα αξία. Είναι σημαντικό οτι αυτή η τοποθέτηση προέρχεται απο έναν πολύ γνωστό και πολύ προβεβλημένο διανοητή, που είναι περίπου σύμβολο της ενασχόλησης με τα Social Networks.

Στον αντίποδα, ο συγγραφέας Sam Harris εξηγεί εδώ γιατί συνολικά οι τυπωμένες απόψεις χάνουν τη μάχη απο τη διαδικτυακή έκφραση ενός βιβλιου, ενός δοκιμίου, ακόμα και ενός άρθρου σε εφημερίδα.

Διάβασα το παραπάνω σημείωμα του Στάθη Χαϊκάλη στο blog της Communication Effect και σκέφτηκα ότι είναι ένα καλό θέμα συζήτησης όχι μόνο για τους επαγγελματίες της επικοινωνίας αλλά και για τους επαγγελματίες των γραφικών τεχνών. Το αναδημοσιεύω λοιπόν, και περιμένω τα σχόλια σας…