«Τουλάχιστον μια φορά τη μέρα ονειρεύομαι ότι έχω προσλάβει έναν “κανονικό” διευθυντή στην εταιρεία μου, κι έτσι μπορώ απερίσπαστος να ασχοληθώ με εκείνες τις δουλειές που με ευχαριστούν, ξέρεις, να φτιάξω το αρχείο που έστειλε ένας πελάτης, να ασχοληθώ να γράψω ένα δελτίο τύπου και τέτοια…». Όπως όμως και οι περισσότεροι «μικροί» επιχειρηματίες που αγαπούν με πάθος τις επιχειρήσεις τους, έτσι και ο Λευτέρης ποτέ δε βρίσκει «τον χρόνο» (διάβαζε: το κουράγιο) να δοκιμάσει την αλλαγή που ονειρεύεται. Και διατηρεί …τα λογικά του, ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες:

Είναι πάντα έτοιμος για απροσδόκητες δοκιμασίες και ταλαιπωρίες. Οι καλές δουλειές έχουν πάντα περισσότερο πονοκέφαλο από το …νορμάλ στρες της μισθοδοσίας ή της αντιμετώπισης ενός οργισμένου πελάτη. Σκέψου π.χ. να νεκρώσουν οι τηλεπικοινωνίες σου για πέντε μέρες…

Προσλαμβάνει άτομα που κουμπώνουν με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Λευτέρης έχει μια απλή αλλά ακαταμάχητη φιλοσοφία, «αν προσλάβω κάποιον με μόνο κριτήριο την επιδεξιότητα του, τότε απλώς έχω κάποιον που μπορεί άμεσα να αποδώσει», λέει, «αν προσλάβω κάποιον έξυπνο τότε απλώς έχω καποιον που μπορεί να μάθει πολλά. Προσλαμβάνοντας όμως κάποιον με βάση τη “χημεία”, έχω κάποιον που δένει άμεσα με την ομάδα, θα κάνει εξαιρετική δουλειά σε βάθος χρόνου και -το πιθανότερο- θα αποδειχθεί και έξυπνος και επιδέξιος».

Δίνει προτεραιότητα στη σωματική και συναισθηματική του ευεξία. Τη Δευτέρα, μέρα μεσημέρι, χτύπησε το τηλέφωνο, «φίλε είμαι στο γνωστό μέρος και σε περιμένω για τσίπουρο και κουβέντα», είπε. Η φιλοσοφία του απλή, όταν είσαι υπεύθυνος για μια μικρή επιχείρηση, το πιό εύκολο είναι να δουλεύει τρελλά ωράρια, επτά μέρες τη βδομάδα. Αυτό σημαίνει για τον Λευτέρη ότι πρέπει να κάνεις την καθημερινότητα σου διαχειρίσιμη και το περιβάλλον εργασίας άνετο: «Από την ώρα που η προσωπικότητά σου είναι η κινητήρια δύναμη της εταιρείας, πρέπει να προσέχεις, αν αρχίσεις να καταρρέεις, θα καταρρεύσει και η εταιρία».

Συμπέρασμα: Κανείς δεν είπε ότι η διοίκηση της επιχείρησής σας είναι εύκολη, είναι η σωστή προσέγγιση αυτή που μπορεί να την κάνει λιγότερο δύσκολη..!!

Μπορούμε να αναλύσουμε και να αποτυπώσουμε τις ανάγκες της εταιρείας σας και να χτίσουμε μαζί την δημόσια εικόνα και παρουσία σας, με εφόδιο τις εξειδικευμένες γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία μας στην οργάνωση και διοίκηση εταιρειών, δραστηριοτήτων και τμημάτων εταιρειών. Επικοινωνήστε στο ytriantafyllou@gmail.com και τηλεφωνικά στο +30 6937 252420.