Μπορεί ένα δείγμα γραφής να φανερώσει στοιχεία της προσωπικότητας του γράφοντος…;; Ναι λένε οι ειδικοί, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου και οι καταβολές του αποτυπώνονται στον τρόπο που χειρογραφεί. Τέσσερις πέντε γραμμές χειρογράφου αρκούν, δοκιμάστε το στον εαυτό σας και βγάλτε τα συμπεράσματα σας…

Αν γράφετε μεγάλα και καθαρά γράμματα, είστε άνθρωπος που προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση. Δυναμικός, εξωστρεφής, με ικανότητα και αυξημένη αυτοπεποίθηση. Για σας το δύσκολο είναι πρόκληση, δεν διστάζετε να ρισκάρετε. Συνήθως είστε πετυχημένος στη δουλειά σας, με μεγάλες προσδοκίες και όραμα για τη σταδιοδρομία σας.

Αν γράφετε μικρά και δυνατά γράμματα, είστε άνθρωπος του πνεύματος, που προτιμά τις πράξεις από τα λόγια και δεν εξωτερικεύεται. Αφήνετε τους άλλους να μιλάνε για σας, να προβάλλουν τις δεξιότητες σας. Σταθεροί στις απόψεις σας και μετριοπαθείς, προσπαθείτε με πείσμα για την υλοποίηση όλων όσων υπόσχεστε.

Αν γράφετε αχνά και μικρά γράμματα, είστε άνθρωπος μοναχικός, εσωστρεφής, συγκεντρωτικός και υστερόβουλος. Αν τα γράμματα σας έχουν και έντονη κλίση, τότε είστε μυστηριώδης και μάλλον κρύβετε κάποιο δόλο.

Αν γράφετε μέτριας έντασης γράμματα, ανήκετε στην πλειοψηφία. Άνθρωπος της εποχής, ξέρετε τι θέλετε, έχετε ενέργεια, σταθερότητα, πειθαρχία, γνωρίζει πολύ καλά τον στόχο και τους τρόπους για να τον πετύχετε.

Αν οι αράδες σας «τρέχουν» προς τα πάνω, μάλλον είστε μυαλό ανοιχτό σε νέες ιδέες, ευχάριστος και εργασιομανής. Αν «τρέχουν» προς τα κάτω, τότε είστε άτομο που σκέφτεται αρκετά πριν αποφασίσει, αλλά δεν απογοητεύει και τηρεί όσα υπόσχεται.

Γράψιμο σε ευθεία γραμμή, φανερώνει άτολμο, άβουλο, ετερόφωτο άτομο, ενώ γράψιμο σε στοιχισμένες σειρές δείχνει άτομο πειθαρχημένο, σοβαρό, υπεύθυνο, με συγκεκριμένους στόχους, που μπορείτε άφοβα να εμπιστευτείτε.