Από τις 29/7/2010 ξεκινά η περίοδος υποβολής προτάσεων ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες», το οποίο δίνει επιδότηση έως και 45% σε υφιστάμενες αλλά και υπό σύσταση επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα. Tο πρόγραμμα θα διαθέσει συνολικά 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 60 εκατ. σε νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις. Θα χρηματοδοτηθούν επενδύσεις από εταιρείες έως 50 εργαζομένων στον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά στη βιομηχανία.

Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ξεκινά από 35% για την Αττική, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, αυξάνεται στο 40% στους νομούς της Θεσσαλίας, των Ιονίων Νήσων, της Δυτικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης και φτάνει στο 45% στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας.

Οι ενισχύσεις που προβλέπει το πρόγραμμα καλύπτουν όχι μόνο επενδύσεις τεχνολογίας και τεχνογνωσίας αλλά και την πρόσληψη και απασχόληση «ευαίσθητων» ομάδων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες, υπό σύσταση επιχειρήσεις ή νέοι φορείς.

Στις επιλέξιμες ενέργειες περιλαμβάνονται η παραγωγή και προώθηση νέων ή διαφοροποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών, η αύξηση της εξωστρέφειας, η εξυπηρέτηση υποχρεώσεων επιχειρηματικής υπεργολαβίας η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, η διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πράσινης επιχειρηματικότητας νέων τεχνολογιών, πρωτοτυπιών και καινοτομιών κ.λπ.

Η υποβολή προτάσεων θα γίνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος μπορείτε να τα βρείτε στο ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου μου που θα βρείτε εδώ,
«Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» – Βασικά στοιχεία

ενώ αναλυτικότερη ενημέρωση για του όρους και τις προϋποθέσεις μπορείτε να έχετε κατεβάζοντας τον οδηγό του προγράμματος που θα βρείτε εδώ,
«Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» – Οδηγός Προγράμματος

Αν επιθυμείτε να συζητήσουμε το επενδυτικό σας σχέδιο και τις προοπτικές χρηματοδότησης του από το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο τηλέφωνο 6932 701315 ή το e-mail ytriantafyllou@gmail.com , καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι συνεργάτες μου κι εγώ θα χαρούμε να αναλάβουμε την προετοιμασία του επενδυτικού σας σχεδίου και του φακέλου πρότασης χρηματοδότησης και να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης και τις ανάγκες παρακολούθησης της.