Διαβάσαμε με πολύ ενδιαφέρον χθες για την αλλαγή πλεύσης στην online παρουσία των μεγάλων FMCGs, Coca-Cola και Unilever. Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να εστιάσουν τις προσπάθειες τους στις γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, βλέπε Facebook και YouTube, και να απομακρυνθούν από τα παραδοσιακά campaign sites.

Δεν θα τα εγκαταλείψουν τελείως βέβαια, αλλά ο στόχος και των δύο είναι να πάνε εκεί που βρίσκονται οι καταναλωτές τους, και να μην τους κουβαλάνε μακριά από τα δημοφιλή «λημέρια» τους.

Όπως υποστηρίζει και η senior global manager για το Axe Skin «it’s natural online to go to the place where people are already consuming media. It’s less effort to ask people to leave an environment they’re already in».

Άραγε θα καταργηθούν κάποια στιγμή τα campaign sites; Το σίγουρο είναι ότι δεν τα χρειαζόμαστε για κάθε καμπάνια, ειδικά για εταιρείες FMCGs του μεγέθους της Coca-Cola και Unilever, που έχουν κι ένα μεγάλο κι αξιοσέβαστο brand portfolio. Άλλωστε το κόστος είναι μεγάλο και η δημιουργία περιεχομένου αρκετά δύσκολη για να συντηρηθούν τα campaign site…

* απο το paperplane newsletter @ 15 Jan 2010