Συνήθως εδώ δημοσιεύω πράγματα επαγγελματικά, από αυτά που μπορεί κάποιος επαγγελματίας να διαβάσει για να βοηθηθεί ή να με καλέσει ως επαγγελματία σύμβουλο να τον βοηθήσω. Για τα αστεία ή μη επαγγελματικά, έχω το προσωπικό μου blog (toatomo.blogspot.com).

Πρωταπριλιά σήμερα όμως και σκέφτηκα να …το αλλάξω λιγάκι, να ασχοληθώ με όλα αυτά τα παιδιά που βλέπω τις τελευταίες μέρες για λογαριασμό ενός πελάτη μου, όλα αυτά τα παιδιά που -αγχωμένα- τρέχουν από συνέντευξη σε συνέντευξη για μια δουλειά ή για μια καλύτερη δουλειά…

Πάει λοιπόν ο φίλος μας σε πολύ σοβαρή εταιρία, με άγνοια κίνδυνου, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία και κάθεται να ακούσει από τον υπεύθυνο ανθρωπίνου δυναμικού (HR) τα καθήκοντα της θέσης που έχει διαθέσιμη η εταιρία…

Ο Διευθυντής παρακολουθεί πίσω από καθρέπτη μόνης όψεως την συνέντευξη:
«Λοιπόν κύριε μου η εταιρία μας ζητά από εσάς πενθήμερο, οκτάωρο, τυπικότητα, σεβασμό, εργατικότητα και πολύ προσεγμένη εμφάνιση τίποτε άλλο….. εσείς τι ζητάτε?»
«Ακούστε», απαντά ο τύπος, «θέλω 3 ήμερες εργασίας από 6 ώρες την ημέρα ένα απλό αμάξι ένα απλό κινητό και 2500 ευρώ μισθό….»

Κοκκινίζει ο υπεύθυνος αλλά έχει μείνει αποσβολωμένος και δεν ξέρει τι να πει. Ανοίγει εκείνη την στιγμή η πόρτα και τσουπ ο Διευθυντής.

«Κύριε μου», λέει, «είστε πολύ τυχερός μόνο για την δική σας περίπτωση η εταιρία παρέχει 2 ήμερες εργασία από 1 ώρα ,μεζονέτα στην βούλα με 2 πισινές μια Πόρσε για τις μεταφορές σας , κινητό τέταρτης γενιάς και 8000 ευρώ μισθό !!!»

Παγώνει ο HR, παγώνει και ο τύπος που ήταν χαλαρός μέχρι εκείνη την ώρα. Κοιτάζοντας με χαμογελάκι τον Διευθυντή του λέει: «Πλάκα μου κάνετε…»

Και απαντά ο διευθυντής
«Εγώ; Εσείς την αρχίσατε….»