Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας των Νέων, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 22/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», (Ηρακλειδών 66 Θησείο – απέναντι από το Γκάζι) στις 18.15.
Η ΟΕΣΥΝΕ σε συνεργασία με την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος, την AIESEC Hellas και την JADE Hellas διοργανώνει ανοικτή συζήτηση με θέμα «Δικτύωση – Κινητικότητα – Εξωστρέφεια ως τρίπτυχο ανάπτυξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».
Η συνάντηση θα αρχίσει με σύντομες τοποθετήσεις από τους Δημήτρης Τσίγκο (ιδρυτής του Ομίλου VTRIPGROUP και πρόεδρος της ΟΕΣΥΝΕ και της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος), Απόστολο Αποστολάκη (ιδρυτής E-shop.GR AE), Σπύρο Φρεμεντίτη (δημοσιογράφος “ΖΗΤΕΙΤΑΙ”, ΕΡΤ και Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας), Ανδρέα Στεφανίδη (γενικός γραμματέας ΟΕΣΥΝΕ), Μιχάλη Μάρκογλου (υπεύθυνος επικοινωνίας AIESEC) και Joanna Τσάκωνα (υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων JADE Hellas). Θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος με τους συμμετέχοντες.
H 1η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας των Νέων, που διοργανώνεται σε 75 και πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο, από τις 19 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2008 (www.enterpriseweek.gr και www.unleashingideas.org ) ξεκίνησε και στην Αθήνα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο).
Πάνω από είκοσι δημόσιοι φορείς συνεργάζονται με τους διοργανωτές για να επιτύχει η Εβδομάδα, πληροφορώντας τους νέους για τα σχέδια και τα προγράμματα που υπάρχουν για τους νέους, όποιοι κι’ αν είναι, επιχειρηματίες, άνεργοι, υπάλληλοι, φοιτητές ή άτομα με αναπηρίες. Εχθές και προχθές πάνω από τριακόσιοι άνθρωποι επισκέφθηκαν το Κέντρο Συνδυασμένης Πληροφόρησης, ενώ κατ’ εξαίρεση, η Θυρίδα Επιχειρηματικότητας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς παραμένει ανοικτή ως τις 20.00′.